6 joogamaista vinkkiä lentomatkalle

6 joogamaista vinkkiä lentomatkalle

pilvitaivas

Täällä vähän jet lagisena kirjoittelen. Viime vuosien aikana on kertynyt suhteellisen paljon lentokilometrejä (mikä kyllä kieltämättä kuristaa ympäristötieteilijän myrkynvihreää omatuntoa). Kirjoitin listan asioista, jotka tekevät matkaamisesta minulle mukavampaa.

1. Joogaa juuri ennen lentoa

Paikallaan istuminen pitkän aikaa on keholle inhottavaa. Anna sille hyvä valmistautuminen ennen lentokoneeseen lukittamista. Lentokentällä ei ehkä tee mieli vapauttaa sisäistä joogiaan täysin valloilleen, mutta kunnon kehon ojentamiset, kylkivenytykset ja eteentaivutukset tekevät toooosi hyvää. Niihin ei tarvitse edes joogamattoa.

2. Älä ota paljon matkatavaroita

Tykkään matkustaa pitkätkin matkat pelkillä käsimatkatavaroilla. Se helpottaa lentokenttäsähläystä ennen ja jälkeen lennon. Vaatteita voi aina pestä tai pesettää matkalla, ja paikasta toiseen siirtyminen on vaivattomampaa, kun on vähän kannettavaa. Kannattaa ottaa mukaan varsinaisen lentolaukun lisäksi pienempi laukku, johon pakkaa kaiken lentokoneessa tarvittavan tavaran. Sen voi sujauttaa edessä olevan penkin alle, jolloin ei tarvitse alkaa kaivelemaan laukkuhyllyjä kesken lennon.

3. Tee kiertoliikkeitä

Istualleen tehtävät selän kiertoliikkeet ovat huomaamaton ja tehokas joogaliike lentomatkalle. Lentomatkustaminen saattaa aiheuttaa selkäjumeja, joita kiertoliikkeet ehkäisevät ja helpottavat. Risti jalat niin, että oikea jalka on vasemman jalan päällä. Laita vasen käsi oikean polven päälle. Pidä selkä ojennettuna ja kierrä kaulasta lähtien koko ylävartalo oikealle. Pidä asento muutaman hengityksen ajan, ja tee sama toiselle puolelle. Toista muutaman kerran parin tunnin välein.

4. Ota omat teepussit mukaan

Kuppi teetä saa minut tarvittaessa virkistymään, rentoutumaan tai tuntemaan oloni kotoisaksi. Omia juomia ei voi ottaa lentokoneeseen mukaan, mutta teepusseja voi! Lentokoneissa on kahvin rinnalla teetä tarjolla, mutta jos on yhtään nirso teenlitkijä, kannattaa ottaa omat teepussit mukaan. Olen saanut aina kuumaa vettä, kun olen sitä pyytänyt.

5. Nosta jalat kohti kattoa

Jos leikityttää, voi kokeilla astetta villimpää joogaliikettä. Pitkiltä lennoilta tuttu tuliainen on jalkojen turvotus. Olen onnistunut ehkäisemään nilkkojen paksuuntumisen kokonaan nostamalla parin tunnin välein jalat avaruutta kohti! Pienellä akrobatialla se onnistuu monelta omalla istuinpaikalla. Liu’uta lantio penkin etureunaan ja pyöristä selkä. Nosta jalat kippuraan vatsan päälle ja suorista ne sitten ylös. Pidä asento mielellään vähintään pari minuuttia. Varo ettet potki muita matkustajia :D. Saat varmasti muutaman hienovaraisen kummastuneen katseen. Jos nolottaa, voit harrastaa salaisempaa lentokonejoogaa, kun valot on himmennetty uniajaksi.

6. Meditoi

Lentomatkalla on paljon hyvää aikaa viettää päänsä sisällä, vaikka ihmisiä on jatkuvasti ympärillä. Lentokoneen melussa voi myös harjoitella ujjiy-hengitystä muiden kuulematta sitä. Kun laittaa silmät kiinni, kanssamatkustajat yrittävät yleensä olla häiritsemättä.

-Sini Punainen

Yksi kommentti artikkeliin ”6 joogamaista vinkkiä lentomatkalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s