Vitamiinipommitusta mehulingolla

Vitamiinipommitusta mehulingolla

IMG_4599

Olin eilen lounaalla ystäväni kanssa. Tyttö oli päättänyt treffiemme sopimisen jälkeen alkaa nestepaastolle, joten hän vain hörppi teetä ja katsoi kun minä söin. 😀 Kävi sääliksi, niin vein hänet kotiini ja juotin taikajuomaa! Päätin kirjoittaa tästä taikajuomasta. Se on tietenkin itse tehty tuoremehu! Postauksen lopusta löytyy yksinkertainen mehuresepti, josta on helppo aloittaa.

Tuoremehulasillisen valmistamiseen kuluu iso kasa kasviksia. Muutaman lasillisen kulauttaa päivän aikana helposti, mutta yritäpä syödä se iso kasa mehustamisen sijaan! Mehuun päätyy suuri osa kasvisten ravinteista, joten saat tujun vitamiinikranaatin juomalla. Kaikkia kasvin osia ei mehuun tietenkään tule, joten mehun ei tulisi korvata kokonaisena syötäviä kasviksia ainakaan kokonaan. Esimerkiksi suurin osa kuiduista suodattuu mehun valmistuksessa pois. Neljässä isossa porkkanassa on noin kahdeksan grammaa kuitua, mutta lingotussa mehussa enää kaksi grammaa (lue lisää täältä).

Mielestäni mehulinko kannattaa ostaa käytettynä. Se on juuri sellainen kapistus, jonka moni hankkii, mutta joka jää hyvin vähälle käytölle. Tälläkin hetkellä tori.fi:ssä on useita kymmeniä mehulinkoja myytävänä ympäri Suomea.

Osta tarpeeksi tehokas linko, jotta vältyt turhalta kasvisten pilkkomiselta ja suodatussiivilän tukkeutumiselta kesken linkoamisen. Mehulingon helppo puhdistus on myös yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Jos se on liian vaivalloista, ei mehua viitsi montaa kertaa tehdä. Näin on taas yksi käyttämätön kapine lisää kaapissa. Kannattaa ottaa laitteesta selvää lukemalla tuotearvosteluja netistä ennen ostopäätöstä.

Jos tuoremehut kiinnostavat, voi vaikka perehtyä asiaan enemmän katsomalla elokuvan Fat, Sick & Nearly Dead (löytyy NetFlixistä). Jenkkityylinen dokumentti kertoo Joe Crossista, joka alkaa kuuden viikon mehupaastolle. Arvattavasti se tekee ihmeitä 🙂 Elokuvasta on tehty jatko-osa, jonka aion katsoa lähiaikoina. Lopuksi vielä lupaamani yksinkertainen mehuresepti:

  • 4 isoa porkkanaa
  • 3 appelsiinia
  • 2 punajuurta

Noin vähällä pärjää! Pese porkkanat ja punajuuret hyvin juuriharjalla tai kuori ne. Leikkaa appelsiinit puoliksi ja leikkaa kuoret pois. Leikkele porkkanat ja punajuuret muutamiin palasiin. Linkoa. Punajuuri sottaa, joten varovasti sen kanssa, ettei keittiön seinät saa pirteitä väriläiskiä! Jos haluat mehuun ekstramakua, lisää palanen inkivääriä (kuori ensin). Mehusta riittää reilusti kahdelle.

IMG_4600

P.s. Älä säikähdä, jos punajuurimehun jälkeen vessanpytystä löytyy jotain pinkkiä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Vitamiinipommitusta mehulingolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s