Täynnä valoa

Täynnä valoa

kynttilat

Olin suunnitellut meneväni tänään joogatunnille ensimmäistä kertaa Suomeen paluun jälkeen. Ajattelin, että kertoisin opettajalle toipuvasta olkapäästäni ja tekisin rauhallisemmin. Onneksi älysin, etten minä kuitenkaan innostuksessani jaksaisi jarrutella, joten maltoin rauhoittaa itseni kotiharjoitukseen. Hyvä minä!

Selkäni on ihan jumissa maanantaisesta salitreenistä, kivaa! Leuanvetojen ja kulmasoutujen lisäksi tein salilla kuntouttavaa jumppaa olkapäille kuminauhan avulla. Kipua ei tunnu enää ollenkaan, mutta jotkut asennot tuntuu vasemmassa olkapäässä vieläkin kummalle. Pidän siis edelleen pääpainon joogassa muussa kehossa.

Meidän ihanassa kodissa on TAKKA, jossa poltan usein kynttilöitä. Nytkin sytytin kynttiläiset ennen joogaharjoitusta. Niiden eteen on hyvä hiljentyä. Haluaisin sellaisen buddhapatsaan, jonka voisin laittaa joogamaton viereen kököttämään. Hyvä tunnelma on minulle tärkeää joogatessa.

Aloitin harjoitukseni muutamalla aurinkotervehdysvariaatiolla ja jatkoin rauhallisemmalla yin-joogalla. Keho tuntui tosi hyvältä ja pehmeältä. Pyrin yhdistämään harjoituksiini asanoita, jotka ovat minulle erityisen haastavia tai joissa haluan kehittyä nopeammin. Tein sellaisia vielä ennen loppurentoutusta. Harjoittelulistalla on tällä hetkellä:

  • Kyynärvarsiseisonta (Pincha Mayurasana): asana onnistuu seinää vasten, mutta haluan parantaa tasapainoani ja jossain vaiheessa pystyä tekemään sen ilman seinän tukea. Olkapää ei vaivaa tässä asennossa yhtään, vaikka tosi vahva asana onkin
  • Silta (Urdhva Dhanurasana): minulla on muuhun vartaloon nähden tosi kankeat olkapäät tähän suuntaan taivutettuna, eikä selkäkään ole taipuisimmasta päästä
  • Puolikuu (Ardha Chandrasana): pääsen kyllä asentoon, mutta haluan parantaa tässäkin tasapainoani

Linkkien takaa löytyy kuvat asanoista weheartit.com -sivuston joogakuvakokoelmastani. Olen koonnut sitä monta vuotta ja päivitän kokoelmaa ahkerasti. Tällä hetkellä siellä on yli 1500 joogakuvaa (hups). Käykää inspiroitumassa!

Savasanassa mietin taas, miksi kehotetaan hengittämään sisään rakkautta ja kaikkea hyvää, mutta ulos vihaa ja mustaa savua? Minusta on huono ajatus keskittyä pahaan hetkeäkään, vaan mielummin huuhtelee kehonsa sillä rakkaudella ja kirkkaudella. Antaa sen virrata vaan ja täyttää joka kolo!

Toivottavasti teilläkin on hyvä olla 🙂

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s