Jooga parantaa peilikuvaasi sisältäpäin

Jooga parantaa peilikuvaasi sisältäpäin

FullSizeRender-2

Hengellä ei ole kylmä ilman kehoa, eikä keholla kylmä ilman henkeä. Yhden kehon olet saanut hengellesi asuttavaksi, ja sen kanssa olisi ihan hyvä tulla toimeen. Vielä parempi olisi, jos olisit sen ystävä! Kehosta tulee helposti objekti, jota peilin kautta päivittäin katselee ja liian usein arvostelee. Jooga on ollut minulle yksi oman peilikuvan kanssa kaveeraamista edistävä ihanuus. Kirjoitin ajatuksiani siitä, miksi luulen asian näin olevan.

Liikuntaa pidetään yleisesti hyvänä tapana parantaa kehonkuvaa. Liikkuessa keho tekee muutakin kuin on katsottavana. On pakko olla läsnä sen sisällä, ettei astu lenkkipolulta sivuun, saa mailasta päähänsä tai vedä vettä keuhkoihinsa. Kun keho oppii uusia asioita, se saa meiltä arvostusta. Silloin ajatukset kääntyvät kehon (kuvitelluista) ulkomuodon virheistä johonkin muuhun.

Jooga toimii samoin kuin muu liikunta, mutta sen vaikutus voi olla jopa voimakkaampi. Muunlaisessa liikunnassa kehosta saattaa tulla kulkuväline, jota piiskaa parempiin suorituksiin. Joogassa ei ole tärkeimpänä tavoitteena päästä tiettyihin asentoihin. Läsnäolo riittää. Harjoituksen aikana on tarkoitus keskittyä täysin kehonsa tuntemuksiin ja sulkea ulkomaailma ajatustensa ulkopuolelle. Joogasalissa ei tästä syystä perinteisesti ole peilejä. Kun kehossaan viettää joogamatolla aikaa kuunnellen sitä tarkasti, alkaa siihen suhtautumaan eri tavalla maton ulkopuolellakin.

Jooga siis tutustuttaa harjoittajan kehoonsa tavalla, joka on ehkä unohtunut peiliin tuijottaessa. Olin monesti kuullut joogan kehonkuvaa parantavasta vaikutuksesta, ja että joogaa käytetään tästä syystä esimerkiksi syömishäiriöiden hoidossa. Olin silti yllättynyt, kun parin kuukauden intensiivisen joogaharjoittelun jälkeen tajusin olevani paljon armollisempi peilikuvalleni. Jotain muuttui sisällä. Meistä tuli kehoni kanssa tiimi, joka pyrkii yhdessä hyvinvointiin ja uusiin saavutuksiin joogamatolla ja joogamaton ulkopuolella. Olemme (yleensä) aika hyviä kavereita. Kaveriansa haluaa kohdella hyvin.

Tee itsellesi palvelus ja rullaa joogamatto esiin! Ihanaa päivää kaikille 🙂

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s