Gurun opissa (osa 1/3)

Gurun opissa (osa 1/3)

muistiinpanot3

Tänään (perjantaina) vietin päiväni pääsiäisen yli kestävällä meditatiokurssilla, jonka vetäjä on intialainen guru Nispruh Spandan. Hänet on Suomeen tuonut ryhmä suomalaisia meditaatioharrastajia, jotka ovat tutustuneet guruun Intiassa. En ole ennen tavannut intialaista gurua, joten pakkohan minun oli mennä kurssille 😀 Odotin kurssin olevan täynnä korkealentoista filosofointia. Yllätyin kovasti tämän päivän sisällöstä!

Alkuhöpinöiden jälkeen teimme ohjatusti noin 20 minuuttia hengitysharjoituksia. Ne olivat aika voimakkaita, sillä huomasin vatsalihasteni nuupahtavan väsymyksestä niiden loppupuolella. Sitten teimme jooga-asanoita noin kolme tuntia! Tahti oli aika rauhallinen ja usein pysähdyimme vain hengittämään pitkäksi aikaa. Loppua kohden tuli muutama vaikeampi asana, kuten silta (Urdhva Dhanurasana). Kaikki eivät niitä pystyneetkään tekemään. Sen jälkeen teimme vielä noin 15-20 aurinkotervehdystä. 15-20!!! Se on paljon. Tämä ei siis taida olla mikään lusmuilukurssi 😀

Asanaharjoittelun lomassa meille kerrottiin koko ajan eri asentojen terveysvaikutuksista. Kaikki oli muutenkin hyvin käytännönläheistä. Joogailujen jälkeen Guru neuvoi meille tapoja, joilla voi arkielämässä edistää terveyttä ja hyvää oloa. Tässä pari neuvoa gurulta:

  • Aamulla tulisi juoda heti herättyä 1,5 litraa ruumiinlämpöistä vettä. Siihen voi totutella aloittamalla pienemmällä vesimäärällä. Jos saa alas 1,5 litraa, ei koko päivänä tarvitse enää juoda, paitsi jos tulee jano. Juodessa voi istua, mutta mieluiten tulisi olla kyykyssä. (Khihihihi!)
  • Kun valmistat ruokaa, energiasi tarttuu siihen. Älä siis kokkaa vihaisena tai surullisena, sillä olosi välittyy ruuan välityksellä perheeseesi. Huono ruuansulatus voi johtua ruuan huonosta energiasta. Intiassa jotkut pyhimykset eivät syö muiden ihmisten valmistamaa ruokaa, koska sen energia voisi häiritä heidän harjoitustaan.
  • Intiassa syödään yleensä lattialla istuen. Silloin kumartuu hieman eteenpäin, jolloin vatsa puristuu kasaan. Tämän vuoksi vatsaan mahtuu vähemmän ruokaa, joten ei tule syöneeksi liikaa.

Viimeisenä meditoimme vielä 20 minuuttia. Huomenna aika pitenee, koska 20 minuuttia on kuulemma lyhyt aika. Tällaiselle ”10 minuutin meditaatio on sankariteko” -ihmiselle se oli aivoille yllättäen helppoa, mutta jalat puutuivat siihen pisteeseen, että teki tiukkaa olla vikisemättä, kun niitä alkoi heti meditaation jälkeen pistellä.

Kotiläksyksi tuli määräys herätä huomenna kuudelta, juoda sitten puoli litraa ruumiinlämpöistä vettä kyykkyasennossa ja tehdä kymmenen minuuttia hengitysharjoituksia, joita opettelimme. Harkitsen vielä tuota aamuheräämistä… Luultavasti kapinoin.

-Sini Punainen

3 kommenttia artikkeliin ”Gurun opissa (osa 1/3)

  1. Suorastaan hauskoja vinkkejä!
    PS. Käytännön vinkki: kannattaa laittaa linkit ”avaa uuteen ikkunaan” komennolla, niin eivät lukijat karkaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s