Gurun opissa (osa 2/3)

Gurun opissa (osa 2/3)

FullSizeRender-10

Toinen päivä Nispruh Spandan -gurun pitämästä meditaatiokurssista alkoi kotiläksyjen tekemisellä. Kuvassa näette Gurun määräämän juomisasennon (hihi), jossa piti juoda aamulla 0,5 litraa ruumiinlämpöistä vettä. Veden juominen onnistui ihan hyvin, mutta en herännyt kuudelta. Pahis! En saanut rangaistusta.

Alussa otettiin heti luulot pois, kun meidät laitettiin tekemään aurinkotervehdyksiä PUOLI TUNTIA ILMAN TAUKOJA! Valitin jo eilen aurinkotervehdysten määrästä… Sen jälkeen meditoimme 50 MINUUTTIA!!! Alussa meditaatiota ohjattiin puheella, mutta suuren osan ajasta olimme täydessä hiljaisuudessa. Makasimme selällään, joten välillä piti taistella, ettei uni sieppaa mukaansa. Kuorsauksesta päätellen kaikki eivät välttelyssä onnistuneet 😀 Lopulta aloin mielessäni laulamaan, koska keskittyminen ei vain riittänyt koko ajalle. Jännä ilmiö oli se, että takaraivoon alkoi sattua.

Guru antoi vinkin päänsäryn helpottamiseksi: Laita sormi vaakatasoon nenäsi alle, ja tunnustele kummasta sieraimesta tulee enemmän ilmaa ulos. Se vaihtuu yleensä noin 1,5 tunnin välein. Laita pumpulituppo siihen sieraimeen, josta tulee enemmän ilmaa. Mene nukkumaan pumpulitupposieraimen puoleiselle kyljelle. Päänsäryn pitäisi helpottaa jopa viidessä minuutissa.

Tänään oli sitä korkealentoista filosofointia, jota olinkin kurssilta odottanut. Teimme myös kahdesti noin puolen tunnin istumameditaation. Keskittyminen onnistui aika hyvin, eivätkä puutuneet jalat vaivanneet ihan yhtä paljon kuin eilen. Ajoittain tuntui, että pääsi jonnekin syvemmälle mieleensä. Paikkaan, jossa kaiken ymmärtää paremmin. Jee! En ole kuitenkaan kokenut mitään huikean suuria mullistuksia tai suunnitellut karkaavani intiaan gurua seuraamaan. Olin kuitenkin jonkunlaisessa onnellisuushuppelissa kun tänään kurssilta kotiin taivalsin. Hyvää tekee selvästi ihmiselle välillä vain olla ja hengittää.

Kotiläksyä tuli tänäänkin: vielä enemmän vettä aamujuomaksi (1 litra jos onnistuu) ja hengitysharjoituksia.

IMG_5994

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s