Gurun opissa (osa 3/3)

Gurun opissa (osa 3/3)

FullSizeRender-11

Kolmantena päivänä Nispruh Spandan -nimisen gurun meditaatiokurssilla meditoitiin taas urakalla. Kertaakaan kun silmänsä käskystä sulki, ei voinut tietää milloin ne seuraavan kerran saa avata. Jännittävä päivä 😀 45 minuutin meditaatio oli pisin, ja se tehtiin heti aluksi. Joogasimme myös ja kuuntelimme tarinoita. Kynä sauhuten kirjasin ylös kauniita lauseita elämästä:

  • Hyväksy kaikki ajatuksesi ja tunteesi.
  • Älä mieti mitkä asiat ovat hyviä ja mitkä huonoja. Ei ole olemassa hyvää tai pahaa, ne ovat ainoastaan kulttuurin määrittämiä arvoja. Jumala haluaa sinun vain olevan onnellinen.
  • Tunteesi eivät ole sinua varten. Ne ovat muita varten, joten säteile ympärillesi onnellisuutta.
  • Ajatuksesi ovat elämäsi. Ajatuksesi muovaavat sinua. Ne määräävät tunteesi ja sen mitä teet. Päätät itse miten elät ja mitä tunnet.
  • Sinä et ole ajatuksesi. Olet sielu. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Sekä köyhät että rikkaat kuolevat. Ei tarvitse olla masentunut tai ylpeä.
  • Sinussa ei ole heikkouksia, vaan olet saanut kaiken Jumalalta. Olet ainutlaatuinen. Miksi olisit pahoillasi? Nauti itsestäsi.
  • Tulet tähän maailmaan yksin ja lähdet täältä yksin. Hyväksy yksinäisyytesi. Se on kaunista, sitä ei tarvitse surra.

Uskalsin ottaa Gurusta pikaisesti valokuvan. Hän on ilostuttava ilmestys kokokeltaisine vaatteineen! Kysyin syytä värivalintaan. Keltainen on Gurun lempiväri. Se on kuulemma myös pyhä väri ja Saturnuksen väri. Saturnus on tiedon planeetta, ja gurut ovat tiedon haltijoita. Myös Gurun vihkiytyneet oppilaat, joita kurssilla oli muutama, olivat pukeneet päällensä jotain keltaista.

Gurun gurun gurun gurun guru oli myös kuuluisan Paramahansa Yoganandan guru. Yogananda on kirjoittanut tunnetun kirjan ”Joogin omaelämäkerta” (Autobiography of a yogi). Nispruh Spandan suositteli kirjan lukemista. Olen kirjaan törmännyt useassa yhteydessä aiemmin, ja tuolla kirjahyllyssä se on jo muutaman vuoden odottanut aikaansa. Ehkä se on nyt pakko lukea! Ostin myös Nispruh Spandanin oman kirjan sinne kirjahyllyyn seuraksi.

FullSizeRender-13

Saimme yksityiskohtaiset ohjeet, kuinka jatkaa harjoitusta kotioloissa kurssin jälkeen. Aamulla ruumiinlämpöisen veden juominen kyykkyasennossa kuuluu tehtävälistaan. (En vaan voi tehdä sitä hihittelemättä!) Guru kannusti antamaan joka päivä itselleen 1,5 tuntia aikaa, jolloin mm. meditoi ja joogaa. Jokapäiväinen kiitollisuusrukous on listalla myös. Guru neuvoi, että kun on kiitollinen ja osaa pyytää Jumalalta/Universumilta asioita, sinulle halutaan ne järjestää. Uskalla pyytää 🙂

Myös ensi vuonna järjestetään Nispruh Spandanin meditaatiokurssi. Kurssipaikkakunnat ovat luultavasti ainakin Jyväskylä ja Kuopio. Intialaisen gurun kohtaaminen oli hyvin mielenkiintoista, se kannattaa kokea! Aika intensiivinen kokemus oli, mutta sain todellakin intoa ja syvyyttä meditaatioharjoitukseeni, eli juuri sitä mitä kurssilta toivoin. Toivottavasti into kantaa pitkälle.

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s