6 neuvoa säännöllisen joogaharjoituksen aloittamiseen

6 neuvoa säännöllisen joogaharjoituksen aloittamiseen

FullSizeRender-16

Moni on sitä mieltä, että jooga tekisi hyvää, ja sitä kannattaisi harrastaa säännöllisesti. Arki imaisee kuitenkin kiemuroihinsa, ja itseään hellivät ja kehittävät asiat putoavat helposti kyydistä. Listasin ylös muutaman tavan, joilla olen saanut ujutettua joogan osaksi melkein jokaista päivääni 🙂

  1. Osallistu joogahaasteeseen. Netistä löytyy paljon ilmaisia joogahaasteita, joissa on tarkoituksena joogata esimerkiksi kuukauden ajan joka päivä videoiden opastuksella. Haasteen rajattu kesto auttaa tsemppaamaan itsensä matolle. Tein Erin Motzin 30 päivän joogahaasteen, johon kirjauduttua saa 10-20 minuutin joogavideon joka päivä sähköpostiinsa. Videot voi myös katsoa suoraan YouTubesta, jos ei halua tilata muistutuksia. Koska joogaopettaja ei ole valvomassa, muista tehdä asennot erityisellä varovaisuudella.
  2. Joogaa kaverin kanssa. Kaverin kanssa voi pitää joogatreffejä, ihan kuin lenkkitreffejäkin. Joogamatto vaan kainaloon ja kyläilemään! Joogaan ei tarvitse paljon tilaa. Oman maton kokoinen alue lattialla ja vähän ilmatilaa sen ympärillä riittää. Vaikka toinen joogaa vieressä, unohda vertailu ja kilpaileminen.
  3. Joogaa edes hetki. 10 minuuttia on ihan hyvä aika joogata. Oikeasti! Matolle tulee helpommin mentyä, kun tietää ettei siinä tarvitse kituuttaa kauaa jos ei halua.
  4. Ilmoittaudu joogatunneille. Kun joogaan on rahallisestikin panostanut, sen ehkä sivuuttaa epätodennäköisemmin. Jos et löydä aikatauluusi sopivia joogatunteja kotikaupungistasi, voit käyttää esimerkiksi virtuaalijoogastudio Yoogaiaa, jossa voi osallistua joogatunneille kotoa nettikameran välityksellä. Tästä linkistä pääset kokeilemaan Yoogaiaa viikon ajan ilmaiseksi. Samalla lahjoitat minulle yhden päivän lisää nettijoogailua 🙂
  5. Joogaa aina samaan aikaan. Sillä tavalla joogasta tulee rutiini, minkä vuoksi joka kerta ei tarvitse uudestaan suostutella itseään joogaamaan. Ihan kuin hampaiden pesu – sitä ei sen enempää ajattele, sen vain tekee.
  6. Kuuntele kehoasi. Tämä on jo aika klisee, mutta hyvin tärkeä asia. Älä satuta itseäsi! Loukkaantuneena säännöllinen joogaharjoitus on vaikeampaa.

Mitä jos joogaisit hetken ajan juuri nyt? Pistä rennot vaatteet päälle ja tästä lyhyt joogavideo pyörimään. Anna mennä!

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s