Kevätpuhdistuskuuri nokkosteellä

Kevätpuhdistuskuuri nokkosteellä

IMG_6106

Minua on pienestä saakka kiinnostanut kasvien käyttö sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Pyysin joskus isältä, josko hän voisi rakentaa pihalle minulle noitavajan, jossa saisin yrttiliemiäni keitellä. Vajaa en saanut, mutta noidankattila on silti porissut! Olin ehkä yläasteella, kun ensimmäisen kerran käytin nokkosta kevätpuhdistautumiseen. Sen jälkeen se on ollut melkein jokakeväinen tapani. Nuo leskenlehdet minua siitä taas muistuttivat.

Puhdistuskuuri on yksinkertainen: juo nokkosteetä kolme kuppia päivässä vähintään parin viikon ajan. Yrttivarastostani löytyy itse kerättyä nokkosta, mutta jos sinulla ei satu sitä olemaan, niin ei hätää – kaupasta saa. Clipperillä on nokkosta pussiteenä, ja luontaistuotekaupoista löytyy varmasti muitakin merkkejä. Minulle tällaisten kuurien tulee olla hyvin yksinkertaisia ja helppoja, koska muuten niitä ei tule seurattua loppuun asti.

IMG_6147

Nokkosteen käyttäminen kevätkuurina ei ole minun keksintö, vaan vanha kansanperinne. Kasveja on käytetty lääkkeenä  esihistoriallisista ajoista asti. Moni lääkkeissä käytetty aine on alun perin eristetty kasveista. Kasveilla on siis mahdollista ihan oikeasti hoitaa monia sairauksia.

Nokkosessa on paljon lehtivihreää, A-, C- ja E-vitamiinia, rautaa, rikkiä, magnesiumia, piitä, kaliumnitraatteja ja kalsiumia. Nokkostee poistaa nestettä, kirkastaa ihoa, vähentää tulehduksia, nostaa yleiskuntoa ja helpottaa monia allergiaoireita. Siis mahtava piristysruiske kevääseen!

Minä kuulun niihin ihmisiin, joihin pitenevät päivät tuovat hirveästi uutta energiaa. Miten sitä voikaan joka vuosi olla niin innoissaan ensimmäisistä kukista, perhosista ja lehdensilmuista? TÄÄLTÄ TULLAAN, KESÄ! (Nokkosteemuki kätösissä.)

FullSizeRender-18

Tiedot kaivoin omasta päästä ja tästä kirjakasasta:

IMG_6152

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s