Salakavalaa edistystä treenissä

Salakavalaa edistystä treenissä

IMG_6226

Kuvien ottamisen välissä on kulunut aikaa kaksi kuukautta. Tuo on kameliasana (Ustrasana), jota en ole ennen pystynyt tekemään. Tänään varovasti ajattelin koittaa, yltyisivätkö sormenpäät lähellekään kantapäitä, kun kädet irrotan alaselästä. Hämmästyksekseni tunsin kantapäämöllykät kämmenissäni, wuhuu!! Näköjään kehossa tapahtuu vaikka mitä muutoksia, vaikkei niitä helposti heti huomaakaan. On ollut ihan epätoivoinen olo tuon selän kanssa, kun on tuntunut, ettei se taivu minnekään. Tästä sain kivasti intoa selän lisätaivutteluun.

Kameliasanaan, kuten kaikkiin muihinkin jooga-asentoihin, liitetään erilaisia terveysvaikutuksia. Kameliasana notkistaa selkää, vahvistaa keskivartalon lihaksia ja venyttää voimakkaasti kehon etuosaa. Sen sanotaan myös mm. edistävän ruuansulatusta, aktivoivan munuaisia ja tasapainottavan kilpirauhasen toimintaa.

Olen harjoitellut kameliasanaa silloin tällöin myös seisaalteen. Olen vain pysähtynyt muun sähellykseni lomassa ja taivuttanut taaksepäin. Koiranulkoilutusreissulla taivuttelen itseäni, kun Muru jää vaikka tutkimaan tien varrella lojuvia käpyjä. Näyttää varmaan pöljältä, mutta ei haittaa! Siltaa (Urdhva Dhanurasana) teen myös aina välillä, mutten vielä toistaiseksi lenkkipolulla 😀 Lisäksi minulla on ollut viime aikoina tapana maata lattialla sfinksiasennossa (Salamba Bhujangasana), kun vaikka luen kirjaa. Se on moneen muuhun taaksetaivutukseen verrattuna selälle niin hellä, että siinä voi olla vähän pidempiäkin aikoja.

Operaatio selän notkistaminen on siis hyvässä vauhdissa! Selkään ilmeisesti toimii pienet taivutukset monta kertaa päivässä. Täytyy jatkaa samaan malliin ja ottaa kahden kuukauden päästä uusi kuva kehityksestä.

Urhea käpyjen metsästäjä Muru osaa myös ottaa joogamaton haltuun 🙂

FullSizeRender-19

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s