Namaste – syvyyttä syvällisempi tervehdys

Namaste – syvyyttä syvällisempi tervehdys

FullSizeRender-28

Joogaopettajat usein tervehtivät Namastella tunnin alussa ja myös kiittävät kumartaen samalla sanalla tunnin loputtua. Sana on intialainen tervehdys, mutta siihen liittyy niin paljon muutakin kuin pelkkä ”moro!”, ”oli hauska tavata” tai ”kiitti”. Siinä mennään sieluihin ja universumeihin asti!

Namastea käytetään Intian lisäksi monessa muussa Aasian maassa. Se lausutaan sekä kohdatessa, että erotessa. Tätä kunnioittavaa tervehdystä käytetään sekä tuttujen että vieraiden kanssa.

Namaste lausutaan yleensä liittäen kämmenet yhteen sydämen edessä, sormet osoittaen ylöspäin. Samalla kumarretaan hieman ja suljetaan silmät. Tämä on yleisin versio Anjali Mudra -eleestä, joka on ollut käytössä ainakin 4000 vuotta. Eleellä tunnustetaan sydänchakrassa sijaitseva jumalallinen sielu, joka on meissä kaikissa.

Kirjaimellisesti Namaste tarkoittaa ”kumarran sinulle”. Anjali Mudraan yhdistettynä tämä yksinkertainen tervehdys lähtee liitelemään aika korkealle! Vapaa käännökseni yhdestä tulkinnasta on seuraava:

Sieluni kumartaa sielullesi. Sisälläsi on koko universumi. Kunnioitan valoa, rakkautta, totuutta, kauneutta ja rauhaa sinussa, sillä se on myös minussa. Me olemme yhtä, olemme yksi.

Oh, niin nättiä!

Namaste 🙂

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s