Joogaamalla säihkettä hiuksiin

Joogaamalla säihkettä hiuksiin

hiukset

Hiukset suojaavat ja lämmittävät, mutta ovat kehon osista tärkeysjärjestyksessä häntäpäässä, kun jaetaan ravinteita ja energiaa. Kehon on elinvoiman kannalta tärkeämpi pitää sisäelimet ja iho kunnossa. Tämän vuoksi hiukset ovat hyvä kehon ravitsemustilan ja yleisterveyden mittari. Hiusten kunnon kannalta on tärkeintä muistaa syödä ravintorikasta ruokaa, jotta ravinteita riittäisi hiusten kasvattamiseenkin. Lisäksi pitäisi nukkua tarpeeksi ja olla stressaamatta ihan kaikesta. Joogalla on myös tarjota lisäapua terveiden ja vahvojen hiusten metsästykseen, kun nämä perusasiat ovat kunnossa!

Miten jooga edistää hiusten hyvinvointia?

  • Jooga ja meditointi voi helpottaa stressiä
  • Jooga voi auttaa nukkumaan paremmin
  • Jooga voi tasapainottaa kehon elintoimintoja ja näin helpottaa hormonitoiminnan häiriöistä aiheutuvia hiusongelmia
  • Monet jooga-asanat edistävät päänahan verenkiertoa

Jooga-asanoita hiusten vahvistamiseen

  • Helppo ja yksinkertainen asento on seisaaltaan tehtävä eteentaivutus (Uttanasana), joka tekee ihmeitä kireille takareisille. Pää on tässä asennossa sydämen alapuolella, jolloin verta virtaa päähän ja päänahkaan runsaasti tuoden mukanaan hiusten kasvuun tarvittavia ravinteita.
  • Alaspäin katsovassa koirassa (Adho Mukha Svanasana) pää on jälleen sydämen alapuolella, jolloin ravinteita tulvii veren mukana hiusjuurille.
  • Hartiaseisonta (Sarvangasana) on voimakas asento, jossa verenkierto päänahassa vilkastuu ja leuka painautuu kilpirauhasta vasten tasapainottaen sen toimintaa. Kilpirauhasongelmissa tulisi kuitenkin aina hakeutua lääkärin hoitoon.
  • Päälläseisontaa (Sirsasana) kutsutaan asanoiden kuninkaaksi. Se tarjoa yläkeholle runsaasti verta ja lepohetken painovoiman alituiselta sisäelimiä alaspäin kiskovalta vaikutukselta. Älä kokeile tätä asentoa ilman joogaopettajan apua, jos asana ei ole ennestään tuttu.
  • Jo pelkkä jalkojen nostaminen ylös seinää vasten (Viparita Karani) lisää verenkiertoa kehon yläosassa. Tämä asento on laiskan joogaajan paras ystävä!

Eli ei muuta kuin kääntämään keho ylösalaisin! Myös päänahan hieronta lisää verenkiertoa paikallisesti. Sitäkin kannattaa säännöllisesti tehdä, jos haluaa hiuksiaan helliä. Itse hieron hiuspohjan aina vähintään hiuspesun yhteydessä. Kerron myöhemmin lisää hiustenhoitovinkkejä turhamaisille hippitytöille, hihi :).

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s