Tavoitteena täydellinen spagaatti

Tavoitteena täydellinen spagaatti

spagaatti

Päätin, että tulevalla joogaopettajalla tulisi olla kunnolla hallussa spagaatti eli apina-asana (Hanumanasana)! Nimi tälle jooga-asennolle tulee hindulaisesta tarinasta, jossa apina-armeijan päällikkö Hanuman astui meren yli Intiasta Sri Lankaan yhdellä ainoalla askeleella. Lopullisessa asennossa kädet nostetaan suorina pään yläpuolelle. Sitä kohti yritän venyä! Kuvasta näkyy tämänhetkinen apinointitasoni :).

Mielestäni on aina ollut tosi siistiä olla notkea. Vedin ensimmäisellä luokalla välitunneilla venyttelykerhoa, jonka nimi oli Venyyx-kerho. Khihi! Yläasteella pyysin telinevoimistelijasiskoani tekemään minulle venyttelyohjelman, jota noudatin kaverini kanssa monta kuukautta. Sillon upposi spagaattikin vaivattomasti. En ole aktiivisesti harjoitellut spagaattia varmaan kymmeneen vuoteen, joten olin aika yllättynyt, että sehän melkein onnistuukin pienen lämmittelyn jälkeen.

Spagaatteja tulee harjoitella varovasti, koska asento aiheuttaa kovaa painetta ja jännitteitä lantioon ja alaselkään. Ei kannata hajottaa itseään, vaikka olisikin hirveä hinku venyä pidemmälle :). Apina-asanan opettelua edistävät myös kaikki takareisiä ja lonkankoukistajia venyttävät asennot, joista on yksinkertaiset esimerkit seuraavissa kuvissa. Eiköhän aleta venyttelemään!

venyttely

lonkankoukistajan venyttely

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s