Joogaopettajakoulutuksia Suomessa

Joogaopettajakoulutuksia Suomessa

Keskellä kuusimetsää

Joogaopettajaksi voi opiskella kaukaisten palmurantojen intensiivikurssien lisäksi myös täällä kuusimetsien keskellä. Monelle kuukauden aikana käytävä intensiivikurssi on liian rankka kokemus tai ei vain elämäntilanteen vuoksi ole mahdollinen. Pidemmälle ajalle jakautuvat opinnot antavat keholle aikaa palautua, ja opitut asiat ehtivät loksahtaa kohdilleen. Siksi luulen hitaampitahtisen koulutuksen antavan paremman lopputuloksen. Se vain ei meinaa epäjoogamaisen kärsimättömille ihmisille sopia! Tein listauksen muutamasta vaihtoehdosta hankkia joogaopen pätevyys ylittämättä koto-Suomen rajoja.

Suomen Joogaliiton opettajakoulutus: Kuulin tästä joogaopekoulusta jo reilut kymmenen vuotta sitten omalta joogaopettajaltani. Koulutus toteutetaan noin viikon mittaisina jaksoina Saarijärven joogaopistolla Keski-Suomessa. Perusopintoihin kuuluu neljä kurssia, kuten myös syventäviin opintoihin. Suomen Joogaliitto ei ole kansainvälisen joogaliiton jäsen, vaan se kuuluu Euroopan Joogaunioniin. Tällä koulutuksella ei siis saa Kansainvälisen joogaliiton hyväksymää RYT200-pätevyyttä. Koulutus on kuitenkin hyvin laaja ja valmistaa varmasti muuten erittäin päteviä opettajia.

Hinta: Kahdeksan osiota, joista kukin maksaa 470e – 825e* majoitusvaihtoehdosta riippuen. Hinta sisältää majoituksen ja ruokailut.

It’s Yoga Helsinki: Koulutuksen voi käydä Helsingissä kuukauden intensiivikurssina tai kahdessa kahden viikon jaksossa. Seuraava kurssi järjestetään 7.9.-2.10.2015. Opetusta on ma-pe klo 11-19 ja su klo 13-18.

Hinta: 2600e*

Yoga Nordic: Opettajakoulutus koostuu neljän päivän moduuleista. Opetusta on to-su klo 8-18. Jokainen oppilas koostaa oman kokonaisuutensa 21 moduulista, joita valitaan 5 kappaletta. Lähes jokainen moduuli järjestetään kahdesti vuodessa, joten koulutustahti ja koulutusten ajankohdat tarjoavat runsaasti joustavuutta. Opettajaksi voi valmistua jopa puolessa vuodessa.

Hinta: reilut 3000e*

Villa Mandala: Koulutukset järjestetään viikonloppuisin Loviisassa Villa Mandalan huvilalla toukokuusta maaliskuuhun. Yksi tuttuni on tämän koulutuksen käynyt ja suositteli sitä lämpimästi!

Hinta: 4999e*, sisältää majoituksen ja ruokailut.

HIMA Wisdom: Joogaopettajakoulu todellisille hörhöille (<3) Helsingissä. Nettisivuja lukiessa saa fiiliksen koulutuksen ilmapiiristä. Luvassa on varmastikin vahvoja elämyksiä! Seuraava opettajakoulutus järjestetään 12.9.2015 – 12.6.2016.

Hinta: 4300 euroa, sisältää kolmepäiväisen loppuretriitin täysihoidolla.

Seasonal Yoga -koulutus: Viikonloppukursseina järjestettävä opettajakoulutus 25.9.2015 – 27.8.2016 Espoossa. Koulutus on osittain englanninkielinen.

Hinta: noin 3000e*

Täynnä olevia joogaopettajakursseja hintavertailun tueksi:

Pranama: Viikonloppukurssit syyskuu 2015 – maaliskuu 2016.

Hinta: 2900e*

Yin Therapeutics: Yin-joogapainotteinen viikonloppukurssi Levillä ja Helsingissä. Ainakin Helsingin koulutus on jo täynnä.

Hinta: 3500e*

*Varsinaisen kurssimaksujen lisäksi kuluja saattaa syntyä esimerkiksi kurssikirjojen hankkimisesta.

Elämä on mukavan pomppuinen. Olen muuttamassa parin kuukauden päästä ainakin hetkeksi BERLIINIIN, joten saatankin käydä opettajakoulutuksen siellä!

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s