Joogamattopyykillä

Joogamattopyykillä

joogamaton pesu

Jokainen joogamatto kaipaa joskus pesua! Joogamaton säännöllinen peseminen pidentää sen elinikää ja tekee joogatuokioista mukavampia. Pesuhetki kannattaa laittaa kalenteriin heti, kun maton pito tuntuu huonontuneen, sillä joogamaton peseminen tekee siitä pitävämmän. Puhtoisella matolla on taas entistä kivempi tehdä ylöspäin katsovia koiria :). Viimeistään mattopesun ajan tietää koittaneen, kun matto alkaa haista pahalle… Ihanien hellepäivien jälkeen oma joogamattoni oli aivan aurinkorasvalähmässä, joten otin harjan kouraan ja hoidin mattoni taas joogailukuntoon!

Onneksi joogamaton pesemiseen ei tarvitse mitään erityisvarusteita tai -aineita. Pesuaineeksi käy esimerkiksi mäntysuopa tai ihan vaan Fairy. Hätätapauksessa myös palasaippua hoitaa homman. Olen todennut parhaaksi pesuvälineeksi tiskiharjan. Juuriharja on vähän liian karkea, ja tiskiharjalla saa mielestäni paremman tuloksen kuin pesusienellä. Käytä sitä mitä käsiisi saat, ja jos et löydä mitään harjaa tai sientä, homma hoituu myös paljain käsin. Tämä projekti ei siis todellakaan jää välineistä kiinni!

joogamaton pesu

Levitä matto pesuhuoneen lattialle tai pihalle ja kastele se. Jos joudut suorittamaan pesuoperaation pienessä tilassa, kuten suihkukopissa, käsittele matto osio kerrallaan. Levitä pesuainetta ja harjaa matto hellävaraisesti kauttaaltaan. Huuhtele se huolellisesti.

joogamaton pesu

Joogamaton pesu

Joogamattoa ei saisi ripustaa kuivumaan niin, että se taittuu kovin voimakkaasti. Hyvä kuivauspaikka on esimerkiksi pyykkitelineen päällä pitkittäin. Auringonvalo haurastuttaa mattoa, joten vältä kuivaamasta sitä suorassa auringonpaisteessa.

Joogamaton pesu

Tadaa! Seuraavana päivänä maton pitäisi olla taas ihanan nahkeana joogavalmiudessa.

-Sini Punainen

Yksi kommentti artikkeliin ”Joogamattopyykillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s