Joogapäiväkirja: osa 2

Joogapäiväkirja: osa 2

Ajattelin kertoa omasta treenaamisesta siten, että pitkin viikkoa kirjoitan treenaamiseni ylös, ja julkaisen ne yhdessä postauksessa. Täältä pesee!

Sunnuntai 13.9.

Tänään venyttelin. Tein yin-joogaliikkeitä samalla, kun katsoin koripallopeliä. Minusta joogassa kuuluu keskittyä siihen mitä tekee, eli en kutsu tämänpäiväistä 45 minuutin venyttelyhetkeä joogaksi. Illemmalla teki mieli vielä joogata ihan lyhyen hetken. Löysin Yoogaiasta 10 minuutin asanaklinikan, jossa keskityttiin taaksetaivutuksiin. Tuntui kyllä jopa typerän lyhyeltä ajalta, mutta tein sen. Kivahan se oli!

Kuvittelen aina pääseväni taaksetaivutuksissa paljon syvemmälle kuin pääsen. Hämmennyn jos näen itseni peilistä tai valokuvasta. Tänään peili taas muistutti minua asiasta.

Maanantai 14.9.

Aamupäivällä katsoin joogavideota muun puuhastelun ohella. Aina niistä saa jotain vinkkejä. Olen yhä enemmän myös alkanut kiinnittää huomiota erilaisiin opetustyyleihin. Menee jo vähän överiksi tämä intoilu, mutta koitan ruokkia tulta kaikella, mitä irti saa niin kauan kuin liekki lepattaa!

Illemmalla kaipasin rauhoitusta, joten tein yli tunnin mittaisen yin-joogaharjoituksen. Muru (meidän pikkuruinen hauveli) yleensä antaa minun joogata rauhassa, mutta nyt se jaksoi yli puoli tuntia pommittaa minua leluilla ja sitten istahti viereen tuijottamaan :D. Savasanassa se käpertyi päälleni nukkumaan <3.

Joogakoira

Tiistai 15.9.

Aamu alkoi jättiteekupillisen jälkeen 20 minuutin vinyasa flow -joogahetkellä. Energia tuntui olevan aika vähissä. Aamujooga ennen aamupalaa tuntuu aina vähän hankalalta, mutta yritinpähän taas 🙂

Keskiviikko 16.9.

Aamulla kierähdin heti herättyäni joogamatolle herättelemään kehoa muutamaksi minuutiksi. Olen reissussa Helsingissä, mutta minulla on hyvä majakolo, jossa saan rauhassa puuhastella omia juttujani. Illalla liityin ystäväni seuraan Ideal Fit -kuntosalin joogatunnille. Tunti oli tosi rankka. Paikalla oli selvästi paljon kokeneita joogaajia, koska ympäri salia kantautui kohiseva ujjayi-hengitys, vaikkei sitä edes ohjattu.

Teimme paljon olkapäille vaativia asanoita. Minulla on ollut toisen olkapään kanssa ongelmia melkein koko tämän vuoden. Olen koittanut opiskella jooga-anatomiaa, jotta osaisin olkapäitäni suojella kunnolla harjoituksen aikana. Vähän jännittää, kipeytyykö se taas kuitenkin. Ennen nukkumaan menemistä tein vielä tunnin yin-joogaa. Nukahdin savasanan aikana.

Torstai 17.9.

Olkaniveleni ei suuttunut eilisestä treenistä, jihuu! Selän ja olkapään lihakset ovat kyllä mukavan kipeät, joten ehkä osasin niitä käyttää kunnolla nivelten tukena. Tänään oli pientä kehon kääntelyä lukuun ottamatta lepopäivä joogasta.

Perjantai 18.9.

Olin varannut joogalle aikaa illasta, mutta tällä viikolla unet ovat jääneet vähän vähemmälle. Nukahdin jo vähän kymmenen jälkeen, joten joogailut jäi tekemättä. Villi perjantai-ilta 😀

Lauantai 19.9.

Pitäisi vain joogata heti aamupäivästä, niin tulisi tehtyä. Kuuntelin ja vähän vilkuilin saksankielistä joogatuntivideota pyykkäämisen ja siivoilun ohessa. Hirveästi olisi tehnyt mieli joogata, mutta puuhasin koko päivän kaikkea muuta. Käytin iltapäivän tunnin vapaahetken vielä mielummin päiväunien nukkumiseen ja hiusten kihartamiseen. Ei haittaa, että jooga jäi väliin. Joogan ei pitäisikään olla suorittamista.

Sunnuntai 20.9.

Tänään oli ihanan kiireetön päivä, johon kuului 45 minuutin vinyasa flow -joogahetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s