Lukutoukka joogamatolla

Lukutoukka joogamatolla

Joogaopettajakoulutusta varten tulee lukea yleensä neljästä kymmeneen kirjaa, jotka ovat osa joogaopettajan tarvitsemia teoriaopintoja. Kirjat joutuu yleensä hankkimaan itse, joten niitä varten on hyvä muistaa budjetoida vähän ylimääräistä. Yoga Europan joogaopettajakoulutuksessa kirjalistalla on kuusi kirjaa, joista yksi lähetettiin vahvistamiskirjeen yhteydessä pdf-muodossa. Hankin innostuksissani loput viisi heti itselleni ilmottautumisen jälkeen ja aloin lukuhommiin! 

Kirjalistan mukana tuli erikseen suositus, että kannattaa hankkia kirjoista kovakantiset versiot. Minä olin kapinallinen, ja hankin vain Kindle- ja audiokirjaversioita. Ne kulkevat kätevästi aina mukana ilman grammaakaan lisäpainoa. Se on paljon kätevämpää senkin kannalta, että joutuisin kirjakasan kanssa reissaamaan Suomen ja Saksan välillä. Olin varautunut siihen, että kurssikirjoihin olisi mennyt rahaa ainakin satanen, mutta viisi kirjaa sai Amazonista digitaalisessa muodossa 51,31 eurolla. Fyysisinä versioina hintaa olisi tullut 68,91 euroa.

Joogaopettajakoulutuksia varten luettavissa kirjoissa on ainakin yksi anatomiakirja. Meidät pistetään lukemaan pilatesta varten kirjoitettu anatomiakirja. Pilates on hyvin läheistä sukua joogan kanssa, joten miksipä ei :). Minulla on ennestään kaksi jooga-anatomiakirjaa, jotka tuo pilateskirja voittaa ymmärrettävyydellään ylivoimaisesti.

Usein oppilaat laitetaan lukemaan myös vanhoja intialaisia tekstejä, kuten Bhagavad Gita. Se löytyy minun opettajakoulutuksen kirjalistalta ja luinkin sen jo! Muut kirjat saattavat koskea meditointia, opettamista tai melkein mitä vain, mikä joogaopettajakoulussa on katsottu oleelliseksi oppimisen kannalta.

Yoga Europan kirjalistalla on siis pilatesanatomiakirja, Bhagavad Gita, mindfulness-kirja,  jonkunlainen  yleiskirja siitä mitä jooga on, opaskirja pelottomaan elämään ja kirja siitä, miten antaa palautetta rakentavasti ja ottaa vastaan kritiikkiä. Se on ehkä kirjalistan erikoisin yksilö. Vaikka sitä ei ihan heti joogaan yhdistäisi, tulevat sen opit varmasti olemaan hyödyllisiä kurssin aikana. Kirjalistalla on muutenkin muiden joogakoulujen kirjalistoihin verrattuna aika paljon joogaan täysin suoraan liittymättömiä kirjoja. En viitsi kirjalistaa tässä kokonaisuudessaan julkistaa, koska sitä ei löydä esim. joogakoulun nettisivuilta. Tähän loppuun vielä kuitenkin muutaman muun joogaopettajakoulutuksen kirjalistat!

Yoga Inbound

 • Meditation for the Love of It – Sally Kempton
 • Wheels of Life – Anodea Judith
 • The Key Muscles of Yoga – Ray Long
 • Light on Yoga – B.K.S.Iyengar
 • Light on Pranayama – B.K.S.Iyengar

Yoga Nordic

 • Asana Pranayama Mudra Bandha – Swami Satyanananda Saraswati
 • Ayurveda, The Science of Self-Healing – Dr. Vasant Lad
 • Yoga Anatomy – Leslie Kaminoff
 • Yoga Sutras of Patanjali – vapaavalintainen versio

Recharge Retreats

 • Light on Yoga – B.K.S Iyengar
 • When Things Fall Apart – Pema Chodron
 • The Yamas & Niyamas – Deborah Adele
 • Teaching Yoga, Essential Foundations & Techniques – Mark Stephens
 • Relax and Renew: Restful Yoga for Stressful Times – Judith Lasater
 • The Yoga Sutras – vapaavalintainen versio
 • Turning your Mind into an Ally – Sakyong Mipham
 • The Body in Motion: Its Evolution and Design – Theodore Dimon Jr.

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s