Nordic Business Forum ja pukumiesten pehmeä puoli

Nordic Business Forum ja pukumiesten pehmeä puoli

nbforum2015

Tänä vuonna oli toinen kerta, kun soluttauduin pukumiesten sekaan Nordic Business Forumiin. Ensimmäisellä kerralla olin äärettömän positiivisesti yllättynyt siitä asenteesta ja hengestä, jolla siellä asioista keskustellaan. Monen mielestä yritysmaailma on kylmää peliä, jota pyörittävät bisnesihmiset kullan kimallus silmissään. Huomasin, että Nordic Business Forum vetää puoleensa henkilöitä, joilla on palava halu kehittyä ihmisinä ja parantaa maailmaa. Olin ihan liekeissä! Pukumiehet ovat sydämeltään sittenkin aika pehmoisia! Kokosin tähän postaukseen seminaarissa mieleen painuneita ajatuksia maailman johtavilta bisnesajattelijoilta. Teksti on sopivaa luettavaa myös hippisieluisille 🙂

Helsingissä 5.-6.10. järjestetyssä Nordic Business Forumissa keskityttiin aikalailla samoihin aiheisiin kuin viime vuonna: kuinka pitää huolta itsestään kiireen keskellä, kuinka turvata työntekijöiden hyvinvointi ja ansaita heidän luottamus, kuinka tehdä hyvää asiakkaille, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Seminaarin teema tänä vuonna olikin vaikutus. Hans-Peter Siefen, Nordic Business Forumin toimitusjohtaja, totesi: ”Yritys on merkityksetön, jos se ei tee vaikutusta.”

Ihmiset ovat nykyään koko ajan töissä. Arianna Huffington toivoi, että ihmiset osaisivat edes lomalla vierottautua digitaalisesta maailmasta. Lomavastaajaksi voisi laittaa sähköpostiin: ”Olen lomalla. Jos asia on ajankohtainen vielä lomani jälkeen, palaa asiaan x.x.xxxx jälkeen. Nyt lähettämäsi viesti poistetaan, eikä se välity eteenpäin.” Näin ihmisillä olisi lomalta palattua vastassa tyhjä postilaatikko, ja töihin voisi palata mukavammalla fiiliksellä.

Arianna osasi median yhtenä edustajana kertoa, että mediassa näkee paljon negatiivisia juttuja, koska ne ovat myyviä. Niistä saa vääristyneen kuvan maailman tapahtumista. Journalisteilla on tämän vuoksi suuri valta. Maailmassa tapahtuu hurjan paljon hienoja juttuja, joista ei vain kirjoiteta.

nbforum2015

Oma jaksaminen on myös yksi bisnesihmisten lempiaiheista. Arianna painotti, että pitää olla itse kunnossa, jotta voi auttaa toisia. Oma hyvinvointi on kaiken perusta, eikä identiteetti saisi perustua vain työhön. Johtavassa asemassa joutuu ottamaan myös riskejä, mutta niin ei uskalla tehdä, jos työn ulkopuolella ei ole elämää.

Moni seminaarin puhujista otti esille ihmisten riippuvuuden älypuhelimistaan. Sekä Arianna, että Simon Sinek kertoivat jättävänsä mobiililaitteet makuuhuoneen ulkopuolelle. Yön lepohetkeen ei ole mitään asiaa päivän haasteilla, jotka puhelimen kautta helposti sinne tunkeutuvat. Sinek myös kehotti laittamaan puhelimen kokonaan pois näkyvistä, kun keskustelee jonkun kanssa kasvokkain. Jos puhelin on koko ajan saatavilla esim. pöydällä, toiselle tulee helposti sellainen olo, ettet ole oikeasti läsnä ja arvosta sitä hetkeä hänen kanssaan.

Simon Sinek puhui mm. turvallisuuden tunteen merkityksestä johtamistuloksille. Kun ihmiset tuntevat epävarmuutta ja pelkoa, he ajattelevat vain itsekkäästi selviytymistä. He saattavat pelätä esim. potkujen saamista. Tällöin toimitaan hyvin lyhytkatseisesti, eikä jaeta ideoita tai auteta toisia. Kun ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi, voidaan rakentaa luottamusta. Luottamuksesta syntyy yhteistyöhalua ja uhrautumista tiimin edestä.

Sinek kertoi myös hyvänolon hormonien vaikutuksesta mm. riippuvuuden ja luottamuksen syntymiseen. Jos haluat kuunnella Sinekin ajatuksia, tästä linkistä voit katsoa hyvin samanlaisen esityksen kuin tämän vuoden Nordic Business Forumissa nähtiin.

IMG_8056

Guy Kawasaki sanoi söpösti, ettei pidä tehdä vain rahaa, vaan myös löytää joku tarkoitus tekemiselle. Maailmasta tulisi tehdä parempi paikka.

Kawasakinkaan mukaan asioiden ei tarvitse olla täydellisiä. Teet asian valmiiksi ja sitten sitä voi tarvittaessa parantaa. Tämä on juuri se neuvo, joka auttaa minua pääsemään eroon täydellisyyden tavoittelusta.

Osa tykkää siitä mitä teet, osa vihaa. Kawasaki muistutti, että se on ihan ok. Pahinta on, jos kukaan ei välitä.

Ihmisillä on joskus niin kiire elämänsä kanssa, ettei ole aikaa ajatella mitä haluaa elämältään. Mette Lykke kannusti löytämään oman intohimonsa ja seuraamaan sitä.

Keith Cunninghamilla on tapana varata ajattelulle oma aika kalenterista. Ajattelun tukena kannattaa käyttää kysymyksiä. Kysymykset säilyvät usein samoina tilanteesta ja vuodesta toiseen, mutta vastaukset vaihtuvat. Ajattelin, että kysymyksiä voisi käyttää apuna päiväkirjan kirjoittamisessa.

Semmoista! Koko keho on täynnä tarmokasta inspiraatiota. Odotan ensi vuotta :).

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s