Aina ei kannata tehdä niin kuin opettaja käskee

Aina ei kannata tehdä niin kuin opettaja käskee

opettajan lellikit

Minua on häirinnyt se, että joogatunneilla (kuten myös kaikenlaisilla jumppatunneilla) tehdään yleensä oikea puoli aina ensimmäisenä. Joogakirjoissakin kehotetaan aloittamaan oikealla jalalla tai kädellä. Joogassa pyritään periaatteessa kehon tasapainoon, mutta siihen ei tällä tavalla päästä. Suurin osa ihmisistä on oikeakätisiä. Käytämme oikeaa kättä siksi valtavan paljon enemmän kuin vasenta. Todennäköisesti avaat ovet, peset hampaat, käytät tietokoneen hiirtä, kirjoitat kynällä ja harjaat hiuksesi oikealla kädellä. Oikea käsi on tästä syystä vasenta paljon vahvempi ja tarkempi. Monet jooga-asanat onkin paljon helpompi tehdä oikealle puolelle. Kehon epätasapainosta voi seurata ryhdin vääristymistä, joka voi tulla kummittelemaan pahoinakin kipuina.

Kun joogatunnilla vaihdetaan asentoa, joogaopettaja viettää hetken aikaa ohjaten oppilaat siihen ja antaen mahdollisia vaihtoehtoja asanan suorittamiseen. Kun asento tehdään toiselle (yleensä vasemmalle) puolelle, ohjausta ei enää niin paljon kaivata. Siksi vasemmalla puolella viivytään helposti paljon vähemmän aikaa. Välillä joku asana saattaa jäädä tekemättä vasemmalle puolelle kokonaan. Vuosien myötä tällainen tapa joogata voimistaa entisestään kehon epätasapainoa, eikä suinkaan korjaa sitä.

Tälle on olemassa yksinkertainen ratkaisu! Aloita vasemmalla. Jos et halua olla kapinallinen ja uhmata joogatunnilla ohjaajan käskyjä, aloita vasemmalla aina silloin kun joogaat itseksesi. Jos toinen jalkasi on toista notkeampi, voit viipyä kankeamman jalan venytyksessä hetken kauemmin. Joogaan yleensä kotona, ja minulla on tapana aina silloin vuorotella sitä, kummalla puolella suoritan liikkeet ensimmäisenä. Parillisina päivinä aloitan harjoitukseni vasemmalla puolella ja parittomina oikealla. Näin molemmat kehon puolet saavat tasapuolista harjoitusta.

Jos haluat heittäytyä villiksi, mullista maailmasi ja pese tänä iltana hampaasi vasemmalla kädellä!

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s