Joogapäiväkirja: osa 12

Joogapäiväkirja: osa 12

Joogasin viitenä päivänä yhteensä 2 tuntia 55 minuuttia. Tein aika erilaista harjoitusta kuin yleensä, sillä joogaopettajakoulutuksessa tehtiin kaikille oma kotijoogasarja, joka piti tehdä ainakin kahdesti viikossa muun joogailun lisäksi. Joogaopettajakoulusta tuli kotiläksyksi myös säännöllinen meditointi. Meditoin neljänä päivänä yhteensä tunnin. Sekä joogan että meditoinnin kanssa oli välillä vähän vastahakoisuutta, mutta kun joogan sai aloitettua, se tuntui mukavalta. Meille opetetusta meditaatiotekniikasta en pidä.

Maanantai 23.11.

Kävin päivällä salilla. Tein pienemmillä painoilla kuin yleensä, koska keskityin tänään hengittämiseen. Aika erilainen treeni tuli. Illalla Roope halusi venytellä, niin ohjasin 20 minuutin venyttelyjoogahetken. Roope oli tehokas ja kuunteli samalla audiokirjaa. Oli oma haasteensa ohjata pantomiimillä 😀

Tiistai 24.11.

Meditoin 15 minuuttia. Joogaopekoulussa meidät käskettiin meditoidessa keskittyä mieleen nouseviin tunteisiin. Minun tunteeni oli tänään, etten ollenkaan halunnut meditoida. Istuin puoliväkisin määrätyt 15 minuuttia. Tarkistin ajastimesta jäljellä olevan ajan pariinkin kertaan. Mieli ei tuntunut meditoinnin jälkeen yhtään levänneeltä.

Tein pranayama-harjoituksen, jossa hengitetään oikeasta sieraimesta sisään ja vasemmasta ulos. Oli kiukkuinen olo meditaation jälkeen. Pranayama vähän piristi.

Illemmalla joogasin 45 minuuttia. Se tuntui hyvältä! Tein joogaopekurssilla suunnittelemani kotijoogarungon mukaisesti:

  • hengitysharjoitus
  • aurinkotervehdyksiä seinää vasten
  • pari eteentaivutusta ja taaksetaivutusta
  • tasapainoliikkeitä (tänään puu ja puolikuu)
  • vartalonkiertoja istualteen
  • jalat seinää vasten -asana

Keskiviikko 25.11.

Positiivinen hengitys, minimivaatimus. Meditointi 15 min ennen nukkumaan menemistä. Tunteisiin keskittymistä. Oli hyvä mieli, niin oli mukava killua siinä hyvässä olotilassa.

Torstai 26.11.

Ehdin tehdä kymmenen minuuttia aurinkotervehdyksiä, kun tuli ilmotus, että nyt lähdetään kaverin mökille. Tein myös pranayama-hengitystä minimivaatimuksen.

Perjantai 27.11.

Meditoin 15 minuuttia. Löysin hyvän istuma-asennon, joten pystyin keskittymään meditoimiseen kunnolla. Tai no, viereisessä huoneessa oli muita ihmisiä, joten pikkaisen piti välillä palauttaa huomio toisten keskustelusta omiin tunteisiinsa. En löytänyt sanaa tämänpäiväiselle tunteelle. Se oli aika neutraali, mutta hieman positiivissävytteinen. 15 minuuttia ei tuntunut yhtään pitkältä ajalta. Jes! Tein myös pranayamahengityksiä.

Joogasin taas 45 minuuttia. Aika samanlainen harjoitus kuin tiistaina.

Lauantai 28.11.

Piti joogata ja meditoida, mutta en tehnyt kumpaakaan.

Sunnuntai 29.11.

Tein päivällä aurinkotervehdyksiä noin 10 minuuttia ja illalla yin-joogasin 45 min meidän uudessa ja vielä toistaiseksi tyhjässä Suomikodissa, jonka avaimet saimme tänään. Toin mukanani maton, muutaman tyynyn ja kynttilöitä. Kiva tunnelma kivassa uudessa kodissa :). Meditoin myös kynttilänvalossa 15 min.

suomikoti.jpg

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s