Joogan villit puhdistusmenetelmät

Joogan villit puhdistusmenetelmät

Puhdasta tulee

Jooga tunnetaan länsimaissa meditatiivisena liikuntamuotona. Sen alkujuurilla Intiassa jooga käsittää kokonaisen tavan elää. Fyysisesti tehtävät asanat ovat vain pieni osa, joka saattaa iän karttuessa jäädä kokonaan muiden joogan osa-alueiden jalkoihin. Yksi mielenkiintoinen joogaan liittyvä tapa on kehon puhdistaminen. Nenäkannu on monelle tuttu tähän pohjaava puhdistautumismuoto, mutta sitä paljon rajumpiakin puuhailuja harrastetaan. Tässä niistä muutama, joista pari hämmentää minua kovasti!

Neti: Ehkä 14-vuotiaana näin Moon Tv:llä näytetyssä joogaohjelmassa, kuinka suolavedellä voi puhdistaa nenäontelot. Siinä sieraimet upotetaan ruumiinlämpöiseen suolattuun veteen ja vedetään vettä sisään. Vesi virtaa suuhun, josta se syljetään pois. Tuntuu aika hurjalta vetää vettä nenään! Käytin tätä tekniikkaa usein helpottamaan flunssaista oloa siihen asti kunnes sain kuulla nenäkannusta, jonka käytöllä on samantapainen vaikutus, mutta se tuntuu mukavammalta. Sama kuitenkin tehdään myös narulla (!), jolloin naru imaistaan sieraimeen niin syvälle, että sen toinen pää tulee suuhun. Sieltä sitten narun voi vetää kivasti ulos.

Vastra Dhauti: Yksi ällöttävimmistä puhdistusmenetelmistä. Siinä niellään pari metriä harsoa ja vedetään harso sen jälkeen takaisin ylös. Uteliaat voivat  katsoa Youtube-videon tapahtumasta. Harson nieleminen kuulemma poistaa vatsan ja ruokatorven pinnasta haitallisia mömmökertymiä.

Vaman Dhauti: Toinen karmiva vatsan ja ruokatorven puhdistustapa on suolaveden nieleminen ja sen jälkeen oksentaminen. Tällä poistetaan vatsan ylimääräistä happoa ja sulamattomia ruuantähteitä. Minusta tämä on vähän hölmöä, koska vatsahapot voivat vahingoittaa ruokatorven ja kurkun limakalvoja.
Vasti: Siinä istutaan vesivatiin ja vatsalihasten avulla vesi vedetään putken tai letkun kautta peräsuoleen. Tätä tapaa pidetään veden peräsuoleen pumppaamista paljon parempana tapana.

Kiinnostaisi kuulla, jos joku on näihin törmännyt tai testannut :). Lisää joogisista puhdistusmenetelmistä voit lukea mm. täältä.

P.S. Kuva on lavastettu 😀

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s