Joogapäiväkirja: osa 13

Joogapäiväkirja: osa 13

Fysioterapeutti tutki olkapääni perusteellisesti ja totesi, että se on joogakunnossa! Olen tositositosi iloinen :). Joogailin tällä viikolla 3 h 55 min. Pääsin pitkästä aikaa tekemään sellaisia joogaliikkeitä, joita olen olkapääni vuoksi vältellyt. Joogahetket olivat tällä viikolla normaalia hikisempiä., ja tein kaikki treenit itsekseni ilman ohjausta. Mediointia kertyi vain puoli tuntia + tuntematon aika ennen yhden kerran nukahtamista :D. Meditoiminen on tuntunut hankalalta.

Maanantai 30.11.

Joogarintamalla ei tapahtunut tänään mitään.

Tiistai 1.12.

Tein 45 minuutin hikijoogan. Alkuun aurinkotervehdyksiä seinää vasten, keskelle vahvoja seisomaliikkeitä ja loppuun pari lattialla tehtävää asanaa. Teki mieli oikein kunnolla rasittaa lihaksia! Harmi kun en päässyt siinä mielentilassa salille. Pranayama-harjoitus kuului myös tämän päivän ohjelmaan.

Keskiviikko 2.12.

45 minuutin istumasarja. Alotin sen ihan huomaamattani siirtymällä nojatuolista lattialle ja alkamalla taivuttelemaan itseäni. Hih! Meditoin ennen nukkumaan menemistä 15 minuuttia.

Torstai 3.12.

Fysioterapeutti antoi luvan käyttää olkapäätä, jihuu! Nivelessä ei ole mitään vikaa, eikä lihaksissakaan. Ylävartalon kiertoliike on kuitenkin rajoittunutta. Sain kotitehtäväksi ylävartalon kiertoja sekä vatsa- ja selkälihasten vahvistusta. Pystyn ne hyvin ujuttamaan joogaharjoitukseeni :). Näytin vielä erikseen alaspäin katsovan koiran, ja kysyin, käytänkö siinä ylävartalon lihaksia kunnolla tukemassa olkapäitä. Sain hyväksynnän.

Tein sitten heti lämmittelyn jälkeen aurinkotervehdyksiä kotitreenissäni. Aloitin viidellä sarjalla, ja lisään niitä sitten hiljalleen, jos olkapää pysyy menossa mukana. Sitten kiertelin ylävartaloani ja tein mitä keho halusi. Tänään se halusi tehdä taaksetaivutuksia. Tyydyin varovasti kobriin (Bhujangasana), sfinkseihin (Salamba Bhujangasana) ja siltoihin (Setu Bandha Sarvangasana) . Niiden väleihin sovitin eteentaivutuksia tasapainoksi. Joogahetki kesti 45 min, jonka perään meditoin 15 min.

Perjantai 4.12.

Olkapään ja yläselän lihakset oli jumissa, niin annoin niiden levätä. Ihanalta tuntui terve lihasjumi olkapäissä pitkästä aikaa! Ei joogailuja siis tänään ollenkaan.

Lauantai 5.12.

Joogasin tunnin. Aurinkotervehdyksiä tein taas viisi kappaletta. Kiertelin kehoani paljon. Illalla koitin meditoida selälleen. Nukahdin.

Sunnuntai 6.12.

45 minuutin joogahetki. Tein kiertoja, voimakkaita asanoita ja loppuun muutaman restoratiivisen makoiluasanan. Savasanaan vetäydyin lämpimään meidän väliaikaiseen lattiamajoitusnukkumapaikkaan. Roopea nauratti urhean joogin toiminta. Sain muistoksi pari valokuvaa :D.

Savasanasankari image

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s