Lyhyeksi jäänyt toinen joogaopettajakouluviikonloppu

Lyhyeksi jäänyt toinen joogaopettajakouluviikonloppu

img_8985
Kuva: Johann Bisesti

Opettajamme Monica oli viikonlopun toisena päivänä vähän myöhässä. Hänen saavuttua paikalle aloitimme meditoinnin. Tarkoituksena on kokeilla koulutuksen aikana paljon erilaisia meditointitekniikoita. Tänään tehtiin visualisointimeditaatio. Monica suositteli, että jos paikalla istuminen alkaa tuntua keholle epämukavalta, ikävää oloa kannattaa sietää hetki, mutta jos se ei mene ohi, tulee vain suosiolla vaihtaa asentoa.

Kävimme läpi yin-joogaa ”Monican tyyliin”.  Monica ei opeta yin-joogaa enää, paitsi joogaopettajakoulutuksissa. Yin-joogassa käsketään rentoutumaan ja olemaan jännittämättä lihaksia. Jos keho on täysin terve, voi venytyksissä rentoutua täysin. Suurimmalla osalla oppilaista on kehossaan kuitenkin heikkoja kohtia, joita yin-joogalla voi helposti satuttaa. Se sopii hyvin vahvoille ja jäykille ihmisille, mutta notkeiden on aivan turha venyttää kudoksiaan lisää. Monica jopa sanoi, että jos hänen joogatunnilleen tulisi hyvin notkea oppilas, olisi hänen eettinen vastuunsa pyytää tätä oppilasta poistumaan, koska venyttely ei tee hänen keholleen hyvää.

Monica puhuu tosi paljon ja koko ryhmä tykkää keskustella. Meillä tosiaan piti olla yin-joogatunti, mutta jos joka liikkeen välissä keskustellaan 20 minuuttia, ei siitä ihan varsinaista joogatuntia saa aikaiseksi. Meidän kaikki ”joogatunnit” ovat olleet samanlaisia :D. Ei se haittaa.

Olen varmaan aika rasittava oppilas, koska kyseenalaistan välillä Monican opetuksia aika paljon. Pyydän usein perusteluja lisää, koska olen huomannut, että Monicalla ei niitä ihan aina ole, ja välillä hän sekottaa joitain termejä keskenään. Monica tuli tauolla minulle sanomaan, että kysele vaan. Hän ei aina osaa kertoa vastauksia, ja on kuulemma hyvä kun kysyn, niin hänkin joutuu miettimään. 

Koska Monica vaihtoi viime tipassa joogakoulun aikatauluja, meillä oli samaan aikaan Berliinissä vieraita, jotka olivat ostaneet lentoliput ja konserttiliput tälle viikonlopulle, jolloin alunperin koulutusta ei pitänyt olla. Minulle oli tosi rankkaa ensin olla päivät joogaopekoulussa ja illat viihdyttää vieraita. Lataudun ollessani yksin hiljaisessa paikassa, enkä muutamaan päivään ollut sellaisia hetkiä montaa saanut. Olin sunnuntaina ihan pois tolaltani ja tosi väsynyt, koska en ollut moneen yöhön saanut jostain syystä nukuttua kunnolla, vaikka olin tarvittavat tunnit sängyssä kyllä pötköttänyt.

Kun olin sunnuntaiaamuna tunnin pidättänyt itkua, sanoin Monicalle, että tämä on minulle nyt ihan liikaa. Monica käski minun mennä kotiin ja lupasi pitää minulle loppupäivän asioista yksityistunteja ilmaiseksi, koska hän oli sössinyt aikataulut. Hyväksyin tarjouksen kiitollisena ja kipitin kotiin helpottuneena. Tiedän että tällainen väsyminen on monelle vaikea ymmärtää, mutta minä olen tällainen.

Toivottavasti seuraava viikonloppu sujuu paremmin!

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s