Joogapäiväkirja: osa 18

Joogapäiväkirja: osa 18

soturi2
Soturi II. Huomaa ulospäin kääntyvä vasen jalkaterä helpottamassa lantion avaamista sivulle.

Tällä viikolla koitti joogaopettajakoulun kolmas viikonloppu! Meditoinnin kannalta viikko jäi aika tyngäksi, koska meditoin yhteensä vain puoli tuntia. Joogaa kertyi sitten senkin puolesta ihan riittävästi: 10 h. Yli puolet tuosta tuli tosiaan yhtenä päivänä :D. Kehitystä olen huomannut opettajani painottamilla osa-alueilla (lantion asento, pakara- ja selkälihasten käyttö ja ryhti). Esim. hengityksestä on tullut kokonaisvaltaisempaa ja vahvempaa.

Maanantai 4.1.2016

45 min rauhallinen venyttelyjooga.

Tiistai 5.1.2016 – Keskiviikko 6.1.2016

En joogannut tai meditoinut, mutta tein vähän väliä vahvoja hengitysharjoituksia, joissa käytin selkä- ja pakaralihaksia pallean ja kylkivälilihasten tukena.

Torstai 7.1.2016

Kävin salilla, jossa tein fysioterapeutin määräämän olkapääjumpan ja keskivartaloharjoituksia. Joogasin aika rauhallisesti 45 minuuttia. Koitin säästellä itseäni joogaviikonloppua varten.

Perjantai 8.1.2016

Joogaopettajakoulun kolmas viikonloppu käynnistyi. Juteltiin tänään paljon ja joogattiin noin tunti.

Lauantai 9.1.2016

Aamu alkoi 15 minuutin meditoinnilla, joista 10 minuuttia oli ohjattua. Joogasimme melkein koko loppupäivän, mutta välissä oli paljon keskustelua ja muiden asentojen tutkailua ja korjausta. Vietin aikaa itse asanoissa tosi karkeasti arvioiden ehkä kolme tuntia ja puoli tuntia. Vedin muille 10 minuutin joogahetken.

Sunnuntai 10.1.2016

Aamun meditointi kesti tänään 20 minuuttia, joista 10 minuuttia oli ohjattua. Päivä oli fyysisesti aika rankka, ja lopetimmekin päivän vähän aikaisemmin, koska kaikki olivat ihan poikki, eikä keskittyminen riittänyt enää mihinkään tuottavaan. Aamupäivällä oli 1,5 tunnin voimakas vinyasa flow -tunti. Menin kesken tunnin pariin otteeseen lepäämään lapsen asentoon, koska surkastuneet olkapäälihakseni eivät meinanneet pysyä mukana, eikä niitä ole mitään järkeä tässä vaiheessa ylirasittaa. Muuten pysyin tosi hyvin mukana 🙂 Loppupäivän kävimme asanoita yksitellen läpi. Joogasin ainakin kuusi tuntia. Huh!

-Sini Punainen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s