Teemeditaatio

Teemeditaatio

teemeditointi.jpg

Aamuni yksi tärkeimmistä osista on iiiiso kupillinen (tai kaksi tai kolme tai neljä) vihreää teetä. Kun saan teekupin käteeni, tunnen oloni kotoisaksi lähes missä vain. Yleensä teetä tulee siemailtua aamupuuhien ohessa, mutta joskus on hyvä keskittyä kupposeensa paljon intensiivisemmin. Kehitin tällaiset ohjeet meditatiiviseen teehetkeen, olkaapa hyvä! Toimii ehkäpä myös kahvilla :).

  1. Valmista kupillinen lämmintä lempijuomaasi. Anna sen jäähtyä niin kauan, että pystyt ottamaan kupin kämmeniesi väliin polttamatta tassujasi. Voit myös käyttää pannulappua tai vaikka sormikkaita apuna.
  2. Istu pöydän ääreen tai lattialle mukavaan asentoon. Pidä selkä suorana. Aseta kuppi eteesi pöydälle tai lattialle. Sulje silmät.
  3. Hengitä muutaman kerran syvään ja keskity kehosi tuntemuksiin. Miltä sinusta tuntuu tänään?
  4. Aseta kätesi kupin päälle. Voit jättää ne ilmaan, jos haluat. Tunnustele teestä säteilevää lämpöä.
  5. Ota kuppi kämmeniesi väliin ja tuo se lähelle huuliasi. Hengitä sisään lämmintä höyryä. Tunne kuinka kuppi on täynnä virkistävää energiaa.
  6. Ota pieni kulaus teetä ja keskity lämpimään tunteeseen, joka kulkee vatsaasi asti teen mukana. Tunne lämmön leviävän koko kehoosi.
  7. Ota toinen siemaus teetä, ja tunne taas kuinka sen lämpö kulkee kehossasi. Voit laskea välillä kupin käsistäsi ja keskittyä hengitykseen, jos kätesi väsyvät.
  8. Juo teetä niin kauan, kunnes kuppi on tyhjä. Voit sen jälkeen jäädä hetkeksi istumaan ja tunnustelemaan teen jättämää virkeyttä ja lämpöä kehossasi.
  9. Vietä kiva päivä!

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s