Neljäs joogaopekouluviikonloppu: osa 1/3

Neljäs joogaopekouluviikonloppu: osa 1/3

joogavarit.jpg

Perjantai ja neljän tunnin joogakoulupäivä. Meille ei oltu kerrottu etukäteen, että tänään pääsisimme harjottelemaan opettamista. Vietimme koko päivän siten, että jokainen opetti vuorollaan 20 minuutin joogatunnin, jonka jälkeen annoimme palautetta.

Minun vuoroni oli neljäntenä. Jännitti! Olin ehtinyt mielessäni suunnitella mitä opettaisin, mutta en käyttänyt minkäänlaisia muistiinpanoja. Se ei olisi kyllä ollut edes sallittua. 20 minuuttia on aika lyhyt aika joogalle, joten onnistuin vetämään oman joogahetkeni ilman sellaista tilannetta, etten olisi keksinyt seuraavaa asentoa. Turvauduin moneen asanaan, joita olimme edellisenä viikonloppuna käyneet läpi, joten pystyin opettamaan ne sillä tavalla, kuin meidän ohjaajamme haluaa ne opetettavan. Osittain sen vuoksi sain paljon hyvää palautetta.

Vinkkejä opettamiseen, joita me koululaiset saimme:

-Kun opettaa esim. Chaturanga Dandasanaa, on hyvä tehdä itse aina helpompi versio polvet maassa. Siten oppilaiden ego ei niin helposti sekaannu asiaan ja saa oppilaita tekemään versiota, johon heidän kehonsa ei ole valmis.

-Mitä enemmän oppilaita korjaa joogatunnilla, sitä nopeammin he oppivat korjaamaan itse itseään, jolloin jatkossa ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa korjaamiseen. Yleensä oppilaat muistavat korjata itsensä jo silloin, kun opettaja vasta kävelee heitä kohti.

-Jos opettaa vaikeaa asanaa, on hyvä antaa joku ankkuriasento, johon voi aina palata, kun väsyy. Esim. laiva-asanassa (Navasana) ankkuriasento on istua jalat koukussa kehon edessä polvet kattoa kohti.

-Aina kun opettaa taaksetaivutuksia, pitää muistuttaa oppilaita vetämään napaa kohti selkärankaa, koska sen unohtaa helposti. Vatsalihasten aktivoiminen on tärkeää alaselän suojelemiseksi.

-Jos tulee paniikki ja mieli tyhjenee, voi oppilaat käskeä lapsen asanaan (Balasana) ja panikoida sitten hetken rauhassa. Kukaan ei silloin näe, mitä puuhaat.

Tämä oli aika kiva joogakoulupäivä! Pääsimme joogaamaan pari tuntia (6 x 20 min) ja opimme opettamisesta paljon. Minun puolestani tällainen voitaisiin tehdä joka perjantai.

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s