Neljäs joogaopekouluviikonloppu: osa 2/3

Neljäs joogaopekouluviikonloppu: osa 2/3

joogakoulussa.JPG

Kuten tavallista, lauantaiaamu alkoi oppilaan ohjaamalla meditaatiolla. Tämän aamun meditaatio oli hyvin erilainen kuin mihin olin tottunut. Piti kuvitella ensin kärsimystä ja tuskaa. Piti hengittää sisäänsä sitä mustana savuna. Ihan kamalaa! Kieltäydyin (hiljaa omassa mielessäni tietenkin) tekemästä sitä, ja lopetin meditoinnin seuraamisen. Olin juuri aamulla metrossa meinannut alkaa itkua tihrustamaan, kun olin huolissani kodittomista ihmisistä, joita metroasemalla jälleen kohtasin. Lopun meditaation mietin omia iloisia ajatuksiani.

Meditoinnin jälkeen teimme pranayama-hengityksiä ja opettelimme opettamaan niitä. Niitä opettaessa meinaa mennä kieli solmuun, koska tuntuu, että on niin paljon sanottavaa. En vielä tiedä, otanko pranayaman osaksi omia opetuksiani, mutta onhan se hyvä hallita.

Ennen lounasta Monica piti meille 1 h 20 minuutin joogatunnin. Jihuu! Usein tuntuu, ettei me päästä joogaamaan ollenkaan, vaikka koko ajan tutkailemme kehon toimintaa ja vääntelemme itseämme.

Lounaan jälkeen oli luento asanoista, joissa tehdään selkärangan kiertoja. Tärkeintä niissä on pitää etenkin alaselkä suorana ja lantio paikallaan, jotta kierto kohdistuisi yläselkään. Alaselän tehtävä on kantaa yläkehon paino, joten sen olisi hyvä olla mahdollisimman stabiili. Opettajan ei pitäisi syventää oppilaiden asentoa työntämällä. Istualteen tehtävissä kierroissa voi ottaa oppilaan kyljistä kiinni ja nostaa ylöspäin. Tämä tuo nikamien väliin tilaa, jonka ansiosta oppilas pystyy kiertämään selkärankaa enemmän, jos haluaa.

Loppupäivästä vietimme monta tuntia joogafilosofiaa ja opettajan etiikkaa pohtimalla. Kävimme yamat ja niyamat läpi ja mietimme tilanteita, joihin niiden ohjeita voisi joogatunnilla ja muussa kanssakäymisessä oppilaiden kanssa soveltaa. Mietimme mm. miten voisi nätisti pyytää oppilasta käymään ennen tuntia suihkussa, jos hän haisee pahalle.

Päivän lopussa kaikki vaikuttivat olevan jo aika väsyneitä. Oli jotenkin kiva huomata, etten ole ainoa, joka väsyy 😀

-Sini Punainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s