Joogapäiväkirja: osa 26

Joogapäiväkirja: osa 26

BuddhaNimeltaJari.jpg
Buddha nimeltä Jari matkakaverina junassa. Rento tyyppi!

Edellisten kahden viikon aikana (28.3.-10.4.) joogasin vain neljä kertaa lyhyesti. Yhteensä aikaa joogamatolla vietin kaksi tuntia. Yhyy! Joogaopettajakoulun jälkeen oma harjoitus on ollut täysin hukassa. Olen yrittänyt hiljalleen kehittää itselleni taas päivittäisiä rutiineja, mikä on paikasta toiseen matkustamisen keskellä ollut mahdotonta. Olen alkuvuoden aikana ollut seitsemässä eri maassa ja reissannut Suomessakin. Hankin itselleni jopa matkajoogamaton, mutta se on monesti jäänyt vain matkalaukun pohjalle köllöttämään. Haluan nyt antaa taas joogalle enemmän tilaa elämöinnissäni! Ainakin viisi tuntia viikossa haluan matolla viettää aikaa – vaikka sitten Savasanassa, jos ei muuta saa aikaiseksi :D.

-Sini Punainen

4 kommenttia artikkeliin ”Joogapäiväkirja: osa 26

 1. Sulla on tosi kiva ja erilainen blogi! Eilen löysin blogin ja nyt oon lukenut jo lähes kokonaan läpi! Ihanan inspiroiva ja energinen :). Kiva lukea joogakoulutuksesta kun itseäkin se jossain sopivassa vaiheessa elämää kiinnostaisi. Kiinnostaisi kuulla kuinka kauan harrastit joogaa säännöllisesti tai epäsäännöllisesti ennen kuin aloitit tän koulutuksen? Entä onko sulla muunlaista liikuntataustaa ennen joogaa? Jatkan mielenkiinnolla sun blogin seuraamista!

  Tykkää

  1. Moi Linnea!

   Kiva kun tykkäsit lueskella mun aatoksista ja villityksistä 🙂

   Kymmenenvuotiaana pikkuisena tyttönä innostuin joogasta, ja joogasin itsekseni aina kun löysin jostain joogavideon, jonka mukana pystyin joogailemaan. Ensimmäiselle joogatunnilleni menin noin 11 vuotta sitten. Joogainto on mennyt mulla aika puuskissa, eli välillä oon joogannut ja välillä en. Ennen joogakoulua joogasin pari vuotta aktiivisemmin.

   Joogaopekoulutukseen mennäkseen ei tarvitse olla mikään joogaguru! Yoga Alliance suosittelee, että olisi harrastanut joogaa ainakin vuoden ennen koulutukseen menemistä. Jos suurin osa jooga-asanoista on jotenkin tuttuja, pysyy opetuksessa varmasti suurimmassa osassa joogaopekouluista perässä ihan hyvin. Jos opekoulu kiinnostaa, kannattaa lähestyä joogakoulua ja kysyä, onko oman harjoitustaustansa kanssa edellytykset heidän opettajakoulutukseensa. Huomasin, että mulla oli itselleni aivan liian korkeat vaatimukset joogaopekouluun menemiselle. Tai siis luulin, että pitää olla ns. ”taitava joogaaja”, jotta sinne kehtaa mennä. Useimmissa koulutuksissa on niitä ihmeellisiä kumi-ihmisiä, jotka menee vaikka minkälaisiin solmuihin, mutta kaikkien ei tarvi! Minun joogaopekoulukurssilla vain noin puolet pystyi seisomaan päällään. Joogaopen tarvitsee osata hyvin vain ne asanat, joita tunnillaan opettaa.

   Joogan lisäksi oon harrastanut liikuntaa pienestä asti paljon. Vanhempana harrastin muutaman vuoden aikidoa ja kuntosalilla käyn edelleen joogailun lisäksi. Punttien nostelu helpottaa tosi paljon voimaa vaativia jooga-asanoita. Suosittelen joogan kaveriksi!

   Kuinka paljon oot itse joogaillut?

   -sini

   Tykkää

   1. Kiitos kattavasta vastauksesta! Onpas kiva kuulla ettei valmiiksi tarvitse olla guru! 😀 Onkin mietityttänyt paljon että missä vaiheessa koulutusta uskaltaisi oikeasti alkaa ajattelemaan. Oon aika nuorikin vielä, tänä vuonna 20, mietityttänyt myös että katsotaanko kieroon jos sinne menisin :D. Minkä ikäisiä sun koulutuksessa on suurin piirtein ihmiset? Itse löysin joogan vasta viime vuonna ja säännöllisesti vasta n. puolen vuoden ajan joogaillut, mutta innostus on ollut niin kova että myös kehitystä on tapahtunut paljon. Jooga on itselle ensimmäinen liikuntamuoto joka on oikeasti ”sytyttänyt” ja löytänyt ihan uuden puolen itsestään kun yhtäkkiä liikunnasta onkin tullut niin suuri ja luonnollinen osa elämää. Oon myös huomannut että helpottaa tosi paljon toi punttien nostelu! Itsekseni teenkin joogan ohella treenejä!

    Tykkää

   2. Mun joogakoulussa oli yksi noin 25 vuotias, minä, joka täytin just 30, kolme tyttöä, jotka oli reilu kolmekymppisiä ja yks yli neljäkymppinen mies. En nää mitään syytä sille, miksei koulutukseen vois mennä nuorempanakin. Jotkut kouluttajat tykkää, jos ei ole harrastanut joogaa ihan hirveen kauan, koska sitten on helpompi korjata mahdolliset virheet harjoituksesta.

    Mun mielestä voit ihan hyvin mennä opettajakouluun heti, kun vuosi aktiivista harjoitusta on täynnä! Into on usein tärkeintä 🙂 Jokaiseen koulutukseen haettaessa kysytään joogataustasta, joten jos sut sinne koulutukseen hyväksytään, niin se on sen kouluttajan vastuulla, että olet tarpeeksi kokenut. (Musta kyllä tuntuu, että harvoin kenellekään sanotaan ei, koska joogakoulu saa kuitenkin tosi paljon rahaa jokaisesta koulutettavasta…)

    Kannattaa valita opettajakoulutus tosi tarkkaan, koska joka opettajalla on ihan oma tyyli ja mielipiteet asioista. Joogan sisällä on paljon ristiriitoja ja vastakkaisia näkemyksiä esim. siitä, miten asanat kuuluu tehdä ja mikä on turvallista.

    Semmosta! Sori kun vastaus vähän kesti. Flunssa tuli, ja lensin sen kanssa Kööpenhaminaan. Tsemppiä joogailuihin ja olis kiva kuulla sun kuulumisia, että missä vaiheessa päädyt joogaopekouluun ja muutenkin 🙂

    -Sini

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s